субота, 5. март 2011.

Reagovanje "Intala" na neistine Federalne televizije

Datum:  01.03.2011.godine


U Vašoj emisiji “60 minuta” koja je emitovana 28.februara 2011.godine, sa početkom u 21,00 čas, iznešene su grube neistine vezano za preduzeće “INTAL” iskazom: “Dukić je kupio i ovdašnje čuveno preduzeće “INTAL” koje je do tog momenta odlično radilo. Nakon što je dospjelo u Mubarakove šake kapije su zatvorene a radnici završili na ulici”.



            Da je novinar Slobodan Vasković, autor priloga, došao kod nas ili pogledao na Internet, mogao se uvjeriti da ni Dukić ni “BOKSIT” nisu kupci “INTAL”-a, odnosno njegovi vlasnici I suvlasnici. Takođe, mogao se uvjeriti da kapije nisu zatvorene, da niko nije izbačen na ulicu i da “INTAL” i u ovim kriznim vremenima radi i opstaje na tržištu, zahvaljujući razumjevanju i pomoći od strane “BOKSIT”-a i gospodina Dukića.



            Preduzeće “INTAL” i njegovi zaposleni, koji su krajem rata iz Ilijaša došli u Miliće, zahvaljujući upravo gospodinu Dukiću i Kompaniji “BOKSIT”, od dolaska pa do danas imali su nesebičnu i veliku kako finansijsku, tako i svaku drugu pomoć. Najveći broj zaposlenih, koji su u Miliće došli skoro bez ikakve imovine, uz pomoć Kompanije “BOKSIT” i gospodina Dukića riješili su na adekvatan i zadovoljavajući način svoja stambena i mnoga druga životna pitanja.
Samo u poslednje dvije godine Kompanija “BOKSIT”, da bi “INTAL” prebrodio krizu, koja je inače prisutna u domaćoj i svjetskoj privredi, dala je “INTAL”-u pomoć u iznosu od 618.308,14 KM. Dakle, istina je sasvim suprotna od onoga što je vaš novinar prezentirao javnosti kao što je i istina da nije bilo Kompanije “BOKSIT”-a i gospodina Dukića, niti bi Preduzeće “INTAL” u Milićima nastalo i relativno uspješno poslovalo proteklih godina, niti bi opstalo.



            Očekujemo i tražimo od Vas da ovaj naš demant u cjelosti saopštite javnosti u Vašoj narednoj emisiji kako ne bi bili prinuđeni, da radi narušavanja našeg poslovnog ugleda i poslovne saradnje sa našim ključnim poslovnim partnerom Kompanijom “BOKSIT”, preduzmemo Zakonom dozvoljene mjere.


Pozdrav,

Predsjednik UO                                                                    Direktor
    Mile Matić                                                                 Slavoljub Tomašević





Objavljeno na:
http://objavard.webs.com/
http://objavard.webs.com/rajkodukic60minuta.htm
http://dopisrd.blogspot.com/2011/03/reagovanje-intala-na-neistine-federalne.html
http://dopisrd.blogspot.com/
http://www.facebook.com/notes/mr-rajko-duki%C4%87/reagovanje-intala-na-neistine-federalne-televizije/10150153744001203